Korak po korak do stana u naselju Park

Odluka o kupovini stana obično je prekretnica u životu za one koji koji osnivaju ili šire porodicu, ali i za one koji se odluče za dobru investiciju u nekretnine. Koji god bio vaš motiv za kupovinu stana u naselju “Park”, pred vama je prilično komplikovana administracija koju mi želimo da pojednostavimo za vas. Manji broj kupaca, nekretnine kupuje novcem, dok se većina odlučuje za neki od kredita, najčešće stambenih.

U nastavku vam donosimo proceduru kupovine stanova uz finansiranje iz kreditnih sredstava, korak po korak.
 • 1

  Odabir stana

  Prije svega, potrebno je da odaberete nekretninu i usaglasite se sa njenom cijenom, kao i da se raspitate u banci da li ona odgovara iznosu kredita koji možete da podignete u odnosu na vaša mjesečna primanja i mogućnost otplate.

 • 2

  Provejra u Katastru

  Nakon toga, slijedi provjera u Katastru nepokretnosti (ukoliko to želite) da li je nekretnina neopterećena, ko je vlasnik i druge detalje.

 • 3

  Sklapanje predugovora

  Treći korak je sklapanje predugovora o kupovini stana koji vam služi kao osnov za dobijanje stambenog kredita. Sklapanje predugovora podrazumijeva i kaparu prodavcu i procenat agenciji za nekretnine, ukoliko stan kupujete preko posrednika. Nakon toga, idete u vašu banku zbog kredita.

 • 4

  Sklapanje kupoprodajnog ugovora

  Po odobrenju kredita, na red dolazi sklapanje kupoprodajnog ugovora između kupca i direktnog prodavca, odnosno vlasnika nekretnine. Ugovor se definiše po gotovo ustaljenom šablonu, a taj posao značajno olakšavaju i agencije za nekretnine, koje nude opciju posredovanja u sklapanju i kasnijoj ovjeri ugovora kod notara.

 • 5

  Ovjera ugovora i plaćanje takse

  Ovjera ugovora podrazumijeva i plaćanje takse za ovjeru, koja u najvećem broju slučajeva ide na teret kupca, a ona zavisi od vrijednosti nekretnine koja je navedena u samom ugovoru.

 • 6

  Upisivanje nekretnine u Katastar

  Posljednji korak je upisivanje nekrentine u Katastar i on slijedi nakon ovjere kupoprodajnog ugovora.

Zakažite sastanak

Zakažite sastanak sa našim stručnim kadrom koji će Vas voditi kroz odabir i kupovinu stana.